Idén med att tillaga spanska mördarsniglar fascinerar mig. Så naturligt, så ekologiskt och därför, så vänligt. Och halva jobbet är ju gjort. Jag menar, man har ju redan gjort förarbetet genom att antingen dela på dem, marinera dem med öl, salta ner dem eller lägga in dem i frysen. Allt beroende på vilken utplåningsmetod som man anser vara bäst. Att sedan äta dem är bara ett resultat av att du slår ihop metoderna och går ihop med några grannar för en festmåltid framåt kvällen.
Tillgången på råvaran är dessutom obegränsad, och vill du inte plocka själv så kan du vara säker på att någon annan gör det, kanske lagom till midsommar eller kräftsäsongen.
– Äkta svenska spanska mördarsniglar. Ja, de har växt upp här, ja de är helt ekologiskt matade. Självgående svenska fria spanska mördarsniglar med gott om utrymme. Sprättsniglar av allra bästa sort. Får det vara två halvlitrar?
Självklart kommer det att finnas smågangsters som av snöd vinning paketerar om de polska spanska mördarsniglarna i svenska lådor för att göra sig en hacka, men man får ju hoppas att myndigheterna har bra koll på ruljangsen. Sniglarna får gärna plockas av folk som kommer från Polen, men sniglarna själva ska helst inte ha krupit längre än från Öland eller Österlen.
Det här med att slå ihop saker är nog modellen överhuvudtaget. Varför inte slå samman könen en gång för alla. Ingen hon, inga han, bara hen. En hen som har lika lön och vars sjukdomar är lika viktiga att forska på. Hennor som, liksom mördarsniglarna, kanske till och med kan fortplanta sig själva vid behov. På det sättet löser man också frågan om partnerskapets vara eller inte vara, alla är sin egen partner och blir utmärkta ensamstående föräldrar till de garanterat egna barnen.
Och medan vi ändå håller på, tänk vad snabbt det skulle gå på akuten i Stockholm, om man slog ihop doktorn, låt oss kalla henne Kurt, med han som tar emot inkommande fall, låt oss kalla honom Berit, Berit i kassan. Under tiden som doktor Kurt tar betalt kan hen beställa prover och undersökningar och låta Berit lotsa patienten, här kallad Evert som förätit sig på spanska mördarsniglar, vidare, allt i ett slag. Väntetiden för Evert som förätit sig på spanska mördarsniglar förkortas till ingen, och den enda som förlorar på det är Sara som äger mackautomaten i väntrummet. Den effektiva akuten gör nämligen att väntrummet blir tomt och efterfrågan på automatmackor går drastiskt ner.
Och mackautomatSara, vad händer med henna? Ja, hen får väl börja inom snigelbranschen, bereda kompotter, färser, pastejer och sylter av de numera åtråvärda spanska läckerbitarna från Österlen. Hen kanske till och med börjar bereda snigelskinn, som hen syr upp i vackra kreationer och säljer till rika amerikanskor med blått hår.
Men det är en annan historia.