Kändisfakta är en satirbok där författarna Mikael Sol och Joakim Arhammar fabricerar ihop alternativa kändisbiografier för 88 svenska kändisar. Vissa är baserade på kändisarnas verkliga tillvaro, medan andra är helt gripna ur luften. En fantastiskt rolig och nyskapande bok kryddad med porträtt på varje kändis.

Text från baksidan: Visste du att Loket Olssons huvud är exakt symmetriskt och att han därför kunde blivit en modell, om det inte även hade varit helt cirkulärt? Visste du att Blossom Tainton föddes i Egypten 1962 i byn Del Pilar, strax utanför Kayo? Visste du att Anna Book efter framgångarna med låten ABC gick vidare i karriären genom att bilda bandet D.E.F. Leppard? Nä, det visste du inte eftersom det inte är sant, men det kunde kanske varit det? Och med alla påhittade ”sanningar” om våra kändisar som florerar i kvällstidningar, forum och syjuntor så erbjuder boken Kändisfakta en fristad för den osanna sanningen om svenska kändisar. 88 stycken kändisar, närmare bestämt.

Hannah och Graaf

Hannah och Graaf är Sveriges mest framgångsrika siamesiska tvillingpar och har varit kändisar sedan födseln. Deras mor är feministen och krokimodellen Gudrun Schyman.

Vid Hannah och Graafs födsel arbetade den höggravida Gudrun med en utbildningsfilm om graviditet och förlossningen sändes i direktsändning på det kulturmarxistiska SVT. Graaf föddes fyra år före Hannah och fick därför hänga med sin mor vart hon än gick. Till slut lyckades Graaf inför ett stort mediepådrag dra med sig sin betydligt yngre syster ut. De satt då ihop både här och där.

1997 opererades systrarna för att kunna leva ett rikare och mer självständigt liv. Efter operationen märkte systrarna att män vågade komma fram till dem och vice versa. Tack vare detta lyckades Graaf gifta sig med fotbollsmålvakten Magnus Hedman, medan Hannah snärjde TV4:s dåvarande Idol-domare Andreas Carlsson. Operationen kostade 45 000 kronor per silikonbröst, exklusive materialkostnad, och finansierades av Radiohjälpen.

När brösten var fyllda fanns inte pengar kvar för att skära loss systrarna från varandra, men det viktigaste var i alla fall gjort.

Hösten 2010 bestämde sig Hannah och Graaf att ta steget fullt ut och separera varandra genom en operation. Den omfattande och komplicerade operationen utfördes av kirurgen Samuel Fröler och sändes i tio avsnitt i TV 6 dokusåpa ”Nu skär vi itu dom, sa kirurgen”.