Text från baksidan:

Från avveckling till utveckling ger en beskrivning av Nya Elementars verksamhet från 1950-talet fram till 2015, men med en viss tillbakablick på skolans historia från 1828. Hur har verksamheten, organisationen, skolbyggnaden, lärarkåren och eleverna förändrats? I boken finns svaren.

Innehållet bygger på material från skolans arkiv, Riksarkivet, Stadsarkivet i Stockholm, bidrag från arkitektkontor samt berättelser av nuvarande och före detta rektorer, lärare och elever.

Bland författarna märks Ulf “hajen” Hannerz, Gunnar Harding, Bengt Jangfeldt, P.C Jersild, Sven”terpa” Lindahl och Barbro Lindgren. Huvudredaktör för boken är Lennart Ragvaldson, student 1961.

Den här boken är för alla som är intresserade av den svenska skolans moderna utveckling och naturligtvis för alla som har anknytning till Nya Elementar i Stockholm.

Många mötte upp

En fantastisk uppslutning på releasen av ”Från avveckling till utveckling. Nya Elementar 1950-2015”. Det kändes som att alla var där. Många av de nya och gamla elever som medverkar i boken var naturligtvis på plats. Jessica Qiu var bara en av författarna som minglade tillsammans med Mats Renhuldt, ordförande i föreningen Nya elementarare, medan huvudredaktören Lennart Ragvaldson hade fullt upp med att signera till hugade spekulanter.